KTT DRUŠTVU BAŠKA DEDIŠČINA  PRIZNANJE REPUBLIKE SLOVENIJE

Picture of Skrbnik strani

Skrbnik strani

Ljubljan, 25. 5. 2022

V času nacionalnega tedna prostovoljstva 2022 se je Kulturno tehnično turistično društvo Baška dediščina razveselilo vabila predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva na sprejem ob podelitvi omenjenih priznanj za leto 2021. Društvo je bilo namreč izbrano za enega od petih dobitnikov najvišjega državnega priznanja za prostovoljstvo.

Pod predlog za priznanje se je podpisala Občina Tolmin, vsebovati pa je moral opis pomembnih društvenih dosežkov v zadnjih petih letih z vidika prostovoljskega dela in doprinosa društvenih prostovoljcev k temu. V tem obdobju je društvo izoblikovalo ogrlico dediščinskih aktivnosti, ki vodijo k ohranjanju in umeščanju naravne, tehnične, literarne, filmske in industrijske dediščine Baške grape v kulturni turizem. Vanje so srčni društveni prostovoljci, ki s svojim udejstvovanjem izboljšujejo kvaliteto življenja v skupnosti, vtkali povprečno tri do štiri tisoč prostovoljnih ur letno. Podprle so ga tudi krajevne skupnosti Podbrdo, Hudajužna, Stržišče in Grahovo ob Bači, kjer društvo deluje in podžupan Občine Tolmin Tomaž Štenkler.

Svečani dogodek, na katerem je predsednik republike Borut Pahor podelil priznanja, se je odvil 25. maja 2022 v Veliki dvorani Predsedniške palače v Ljubljani. Za KTT društvo Baška dediščina ga je prevzela predsednica Alenka Zgaga. Na trenutke čustveno obarvanemu dogodku pa so lahko prisostvovali tudi nekateri člani društva, ki so se razveselili prisotnosti in čestitk takratnega župana občine Tolmin Uroša Brežana.

Tekst: Olga Zgaga

Foto: Cveto Zgaga

Scroll to Top